woensdag 4 augustus 2021

Currygroenten (China)

CURRYGROENTEN

1 eetlepel olie
½ gehakte ui
3 gehakte teentjes knoflook
1 eetlepel curry
1 theelepel koriander
1 theelepel komijn
75 milliliter water
1 eetlepel groene peper
4 eetlepels sliertjes kool
4 eetlepels sperziebonen
4 eetlepels komkommer in blokjes
100 gram glasnoedels
2 blaadjes daun salam
300 milliliter groentebouillon


Week de glasnoedels 20 minuten in koud water. Bak de ui en de knoflook 2 minuten in olie.
Voeg alle andere ingrediënten hieraan toe, behalve de bouillon. Stoof 10 minuten bij matige hitte. Voeg er de bouillon bij en laat nog 10 minuten koken tot de groenten zacht zijn.

2 personen

voedingswaarde : 310 kcal p.p.
bereidingstijd : 45 minuten

gebied : China
gerechtsoort : groentegerecht

bron : De Chinese keuken / Marlies Sauerborn

Geen opmerkingen: