zondag 7 december 2008

Indiase spinaziestrudel met geitenkaas (India)

INDIASE SPINAZIESTRUDEL MET GEITENKAAS

350 g verse spinazie
1 teentje knoflook
200 g verse geitenkaas, in blokjes
2 el garam masala-pasta (pot, Patak’s)
45 g geschaafde amandelen
zout
peper
250 g diepvries fillodeeg, ontdooid
75 g boter of margarine, gesmolten

Spinazie wassen en met aanhangend water op hoog vuur laten slinken. In vergiet laten uitlekken, vocht eruit drukken en spinazie fijnhakken. Knoflook, geitenkaas, garam masala-pasta en amandelen erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper.
Oven voorverwarmen op 200 ºC. Vellen fillodeeg dun met gesmolten boter bestrijken en elkaar overlappend tot rechthoek van 60 x 45 cm leggen.
Vulling in midden op deeg scheppen. Deeg over vulling vouwen tot rol van ± 40 x 15 cm. Rol met naad naar beneden op bakplaat leggen. In midden van oven in ± 35 min. lichtbruin en krokant bakken.

4 personen

voedingswaarde : 500 kcal per persoon
bereidingstijd : 1 uur

land : India
gerechtsoort : kaasgerecht

bron : Tip Culinair maart 1996

Geen opmerkingen: