INDIASE SPINAZIESTRUDEL MET GEITENKAAS
350 g verse spinazie
1 teentje knoflook
200 g verse geitenkaas, in blokjes
2 el garam masala-pasta (pot, Patak’s)
45 g geschaafde amandelen
zout
peper
250 g diepvries fillodeeg, ontdooid
75 g boter of margarine, gesmolten
Spinazie wassen en met aanhangend water op hoog vuur laten slinken. In vergiet laten uitlekken, vocht eruit drukken en spinazie fijnhakken. Knoflook, geitenkaas, garam masala-pasta en amandelen erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper.
Oven voorverwarmen op 200 ºC. Vellen fillodeeg dun met gesmolten boter bestrijken en elkaar overlappend tot rechthoek van 60 x 45 cm leggen.
Vulling in midden op deeg scheppen. Deeg over vulling vouwen tot rol van ± 40 x 15 cm. Rol met naad naar beneden op bakplaat leggen. In midden van oven in ± 35 min. lichtbruin en krokant bakken.
4 personen
voedingswaarde : 500 kcal per persoon
bereidingstijd : 1 uur
land : India
gerechtsoort : kaasgerecht
bron : Tip Culinair maart 1996
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten