zondag 7 december 2008

Chiliprawns (Singapore)

CHILIPRAWNS

De malse reuzengarnalen en de pittige chili’s zijn zeer tegengestelde produkten, maat toch passen ze heel goed bij elkaar. Dit recept is afkomstig uit de Nonya-keuken van Zuidoost-Azië, waarvan de wortels in de Chinese en in de Maleisische kookkunst liggen. Uit deze “culinaire samensmelting” zijn veel interresante recepten bekend, die schaaldieren en pittige kruiden heel goed met elkaar combineren.

4 tot 5 rode chilipepers
1 kg hele reuzengarnalen (20 tot 30 stuks)
100 ml arachide-olie
3 uitgeperste knoflookteentjes
30 g versgeraspte gemberwortel
80 ml tomatensaus
2 el donkere sojasaus
1 tl zout
versgemalen witte peper
2 tl suiker

De chilipepers wassen, in de lengte doorsnijden en de kroontjes, de zaadjes en de vliesjes verwijderen en het vruchtvlees in kleine stukjes snijden.
De garnalen wassen. De olie in een wok verhitten en de garnalen onder voortdurend roeren bakken tot ze verkleuren. Uit de wok halen en wegzetten.
In de garnalenolie de knoflook, de gember en de chilistukjes al roerende fruiten. De tomatensaus en de sojasaus toevoegen, aan de kook brengen en met zout, peper en suiker op smaak brengen. De voorgebakken garnalen weer toevoegen en op een lager vuur nog 3 tot 4 minuten laten sudderen.

4 personen

land : Singapore
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : De 100 beste recepten uit de hele wereld : Typische recepten en culinaire hoogtepunten uit alle delen van de wereld / Christian Teubner

Geen opmerkingen: