PALAK PANEER (SPINAZIE MET ROOMKAAS)
1½ kg verse spinazie
2 el korianderzaad
4 uien, grofgesneden
4 cm gemberwortel, geschild
8 teentjes knoflook
6 el olie of 100 g ghee
400 g paneer (Indiase roomkaas)
2 tl kurkuma (koenjit)
4 vleestomaten, grof gesneden
3 dl yoghurt
2 - 3 groene pepers, fijngesneden, zaadjes verwijderd
zout
2 - 3 tl garam masala (kerriemengsel)
In ruim kokend water spinazie ± 3 min. blancheren. Vocht eruit drukken. Korianderzaad in droge koekepan roosteren en in vijzel fijnstampen. Uien, gember en knoflook pureren. In hete olie of ghee paneer goudbruin bakken en op keukenpapier laten uitlekken. In achtergebleven vet uimengsel met koriander in ± 4 min. goudbruin bakken. Kurkuma even meebakken. Spinazie, tomaat, paneer, yoghurt, pepers en zout erdoor roeren en nog ± 5 min. stoven, af en toe omscheppen. Met garam masala bestrooien.
4 personen
voedingswaarde : 325 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
land : India
gerechtsoort : kaasgerecht
bron : Tip Culinair januari 1996
zondag 7 december 2008
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten