zondag 7 december 2008

Indiase aardappel-curryschotel (India)

INDIASE AARDAPPEL-CURRYSCHOTEL

600 gram aardappelen
2 grote uien
2 teentjes verse knoflook
2 eetlepels olijfolie
500 gram rundergehakt
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel chilipoeder
½ theelepel kaneelpoeder
kerriepoeder naar smaak
2 eetlepels peterselie

Het gehakt op smaak brengen met de kruiden en hiervan balletjes op walnoot grootte rollen. De ongeschilde aardappels in partjes snijden en 4 minuten voorkoken. De uien en de knoflook pellen en fijnsnipperen. Verwarm de olie, schep de ui en knoflook erdoor en voeg de gehaktballetjes en de aardappelpartjes toe.

4 personen

bereidingstijd : 35 minuten

land : India
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Oosterse gerechten : Culinair digitaal [cd-rom] / Hema

Geen opmerkingen: