zondag 7 december 2008

Samlor jruoh (Cambodja)

SAMLOR JRUOH (SCHERPZURE CHAMPIGNON-TOMATENSOEP)

4 ½ deciliter groentebouillon
5 centimeter citroengras, grof gehakt
3 limoenblaadjes, grof gehakt
½ centimeter laoswortel, in dunne schijfjes gesneden
1 grote tomaat, in parten gesneden
125 gram hele, kleine strochampignons
3 eetlepels limoensap
2 eetlepels lichte sojasaus
snuf zout
4 - 5 kleine, verse, rode of groene Spaanse pepers, gespleten met een klap van een lepel of stamper
korianderblaadjes voor de garnering

Breng in een grote soeppan de bouillon aan de kook.
Voeg alle ingrediënten, behalve de koriander, toe en breng de bouillon weer aan de kook. Laat nog 1 minuut zachtjes koken.
Schep de soep in een terrine, bestrooi hem met grof gescheurde korianderblaadjes en serveer direct.

4 personen

land : Cambodja
gerechtsoort : soep

bron : Zuidoost-Azië / Vatcharin Bhumichitr

Geen opmerkingen: