zondag 7 december 2008

Komkommersalade met sesamzaad (Myanmar)

KOMKOMMERSALADE MET SESAMZAAD

1 volle eetlepel sesamzaad
1 eetlepel zonnebloemolie
2 rode uien, in dunne ringen
2 tenen knoflook
1 grote komkommer, geschild, in blokjes

DRESSING
2 eetlepels ciderazijn
½ theelepel gemalen kurkuma
1 volle theelepel bruine basterdsuiker of honing
2 eetlepels sesamolie
zout

Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder vet tot u ploffende geluidjes hoort. Schep ze uit de pan. Verhit de zonnebloemolie in de pan en bak hierin de uien en knoflook tot ze karameliseren en bruin kleuren.
Maak nu de dressing. Meng de zijn geleidelijk met de kurkuma en suiker of honing. Roer de sesamolie erdoor. Voeg zout naar smaak toe.
Schenk de dressing over de blokjes komkommer. Verdeel de gebakken uitjes en knoflook, en het geroosterde sesamzaad erover.

4 - 6 personen

land : Myanmar
gerechtsoort : salade

bron : World Food Café : Vegetarische recepten uit de hele wereld / Chris & Carolyn Caldicott

Geen opmerkingen: