zondag 7 december 2008

Gado-gado (Java, Indonesië)

GADO-GADO

250 g aardappels (vastkokend)
200 g sperziebonen
200 g panklare bloemkoolroosjes
300 g panklare witte kool
100 g taugé
zout
3 eieren
1 potje sauspoeder voor gado-gadosaus (of snelle satésaus)
½ komkommer
kroepoek

Aardappelen schillen, wassen en in 20 minuten gaarkoken. Bonen schoonmaken en in stukjes van 2 cm snijden. Alle groenten afzonderlijk in kokend water met zout in ca. 4 minuten beetgaar koken. Taugé 1 minuut koken. Groenten in vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken. Eieren hard koken. Aardappels in plakken snijden.
Gado-gadosaus bereiden volgens gebruiksaanwijzing. Groenten (lauwwarm of koud) op schaal schikken. Warme saus erover schenken. Komkommer schillen en in plakjes snijden. Ei pellen en in partjes snijden. Met plakjes komkommer, partjes ei en kroepoek garneren. Lekker met gekookte rijst.

4 personen

voedingswaarde : 250 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 25 / 10 minuten

land : Indonesië (Java)
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Indonesië : Een culinaire ontdekkingsreis door Java en Bali / Kea Engbers, Annelène van Eyndhoven, Clara ten Houte de Lange

Geen opmerkingen: