zondag 7 december 2008

Pickles van aubergine (Israël)

PICKLES VAN AUBERGINE

2 middelgrote aubergines
circa 1½ dl olie
2 groene Spaanse pepertjes, zaadlijsten verwijderd, in kleine stukjes gesneden
2 teentjes knoflook, in kleine snippertjes
zout
versgemalen peper
2 theelepels komijnzaad
3 dl witte inmaakazijn
2 dl water

Snijd de ongeschilde aubergine in lange repen van ruim 1 cm dik. Verhit een deel van de olie in de koekenpan en bak de aubergine tot hij zacht wordt. Gebruik zonodig meer olie. Laat de repen aubergine uitlekken en afkoelen.
Schik de repen aubergine in een flinke pot, en strooi er de stukjes peper, knoflook, wat zout, peper en het komijnzaad over.
Vermeng azijn en water, en schenk dit bij de aubergine. Laat alles 2 dagen in de koelkast staan voor u het serveert.

4 personen

land : Israël
gerechtsoort : hapje

bron : Het Midden-Oosten : De Arabische keukens / Jenny Ridgwell

Geen opmerkingen: