PICKLES VAN AUBERGINE
2 middelgrote aubergines
circa 1½ dl olie
2 groene Spaanse pepertjes, zaadlijsten verwijderd, in kleine stukjes gesneden
2 teentjes knoflook, in kleine snippertjes
zout
versgemalen peper
2 theelepels komijnzaad
3 dl witte inmaakazijn
2 dl water
Snijd de ongeschilde aubergine in lange repen van ruim 1 cm dik. Verhit een deel van de olie in de koekenpan en bak de aubergine tot hij zacht wordt. Gebruik zonodig meer olie. Laat de repen aubergine uitlekken en afkoelen.
Schik de repen aubergine in een flinke pot, en strooi er de stukjes peper, knoflook, wat zout, peper en het komijnzaad over.
Vermeng azijn en water, en schenk dit bij de aubergine. Laat alles 2 dagen in de koelkast staan voor u het serveert.
4 personen
land : Israël
gerechtsoort : hapje
bron : Het Midden-Oosten : De Arabische keukens / Jenny Ridgwell
zondag 7 december 2008
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten