zondag 7 december 2008

Spinazie met roerei en garnalen (Indonesië)

SPINAZIE MET ROEREI EN GARNALEN

300 g spinazie
4 eetl. olie
zout
1 lente-uitje
1 blikje hele champignons
4 eieren
2 eetl. melk
1 eetl. droge sherry
peper
150 g gepelde garnalen

Was en zoek de spinazie uit. Laat ze uitlekken en droog ze dan voorzichtig tussen twee theedoeken.
Verhit 2 eetlepels van de olie in een grote koekenpan. Voeg de spinazie met een beetje zout toe en laat deze, al roerende, met de hittebron op hoge stand, slinken. Schep de spinazie direct uit de pan op een voorverwarmde schotel. Laat de resterende olie in de pan.
Snijd het lente-uitje fijn en laat de champignons uitlekken. Klop in een kom de eieren los met de melk en de eetlepel sherry. Voeg peper en zout naar smaak toe. Roer de uitgelekte champignons en de garnalen door de losgeklopte eieren.
Verhit de resterende twee eetlepels olie in de koekenpan met de overgebleven olie van de spinazie. Voeg het ei-champignons-garnalenmengsel toe. Zet de hittebron hoog en laat het eimengsel, al roerende, stollen. Schep dan het roerei direct op de spinazie op de voorverwarmde schotel.
Variatie: Maak van dezelfde ingrediënten een omelet in plaats van een roerei. Schep daar de spinazie op en klap de omelet dubbel.

4 personen

land : Indonesië
gerechtsoort : eigerecht

bron : Chinees en Indisch / Mary Brückel-Beiten, Tineke de Lang-Van Vugt

Geen opmerkingen: