LINZEN MET GROENTEN
200 g gedroogde linzen (Silvo)
3 laurierblaadjes
zout
2 eetlepels olie
1 zak ratatouille roerbakmix (400 g)
1½ eetlepel hot curry
1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
½ theelepel kaneelpoeder
2 eetlepels citroensap
4 takjes koriander
Linzen in vergiet onder koud stromend water wassen. In pan 5 dl water aan kook brengen met laurier en ½ theelepel zout. Linzen in ca. 25 minuten gaar koken, af en toe doorroeren.
Intussen in wok of grote braadpan olie verhitten. Groentemix al omscheppend bakken. Curry en koriander met kaneel erdoor roeren en ca. 1 minuut meebakken. 3 Dl water en citroensap toevoegen. Groenten ca. 5 minuten koken.
Linzen door groenten roeren en nog ca. 5 minuten verwarmen. Op smaak brengen met zout. laurierblaadjes verwijderen. Koriander erboven in stukjes knippen.
4 personen
voedingswaarde : 265 kcal p.p.
bereidingstijd : 35 minuten
land : India
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Allerhande september 2001
zondag 7 december 2008
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten