zondag 7 december 2008

Wortelgroenten met pikante muntsaus (Udaipur, India)

WORTELGROENTEN MET PIKANTE MUNTSAUS

Dit heerlijke gerecht aten we in Udaipur, aan de oever van een meer, met uitzicht op het Paleis aan het Meer. Welke wortelgroenten u gebruikt, komt er niet echt op aan; een flinke hoeveelheid verse munt is wél heel belangrijk. Serveer hierbij rijst en een pittige vruchtensalade.

4 theelepels korianderzaad
1 theelepel gemalen kurkuma
2 theelepels cayennepeper
5 centimeter gemberwortel, geschild en kleingesneden
5 eetlepels zonnebloemolie
6 middelgrote meirapen, in blokjes
4 middelgrote aardappelen, in blokjes
6 middelgrote tomaten, gepureerd in een keukenmachine
2 grote handenvol muntblaadjes, fijngehakt
kleine handvol korianderblad, fijngehakt
zout

Rooster het korianderzaad in een kleine pan tot het bruin kleurt. Maal of wrijf het fijn.
Pureer het gemalen korianderzaad met de kurkuma, cayennepeper, gember en een beetje water in een keukenmachine tot een pasta.
Verhit de olie in een pan en bak hierin de meirapen en aardappelen tot ze zacht worden. Voeg de specerijenpasta toe en roerbak alles tot de groenten met specerijen bedekt zijn. Voeg de gepureerde tomaten en wat water toe, zodat een saus ontstaat. Laat de groenten zachtjes gaar sudderen.
Voeg de munt en koriander toe. Breng op smaak met zout. Schep alles goed om.

4 - 6 personen

land : India (Udaipur)
gerechtsoort : groentegerecht

bron :World Food Café : Vegetarische recepten uit de hele wereld / Chris & Carolyn Caldicott

Geen opmerkingen: