PERKEDEL JAGUNG (MAÏSKOEKJES)
2 maïskolven
3 teentjes knoflook
1 schijfje kentjoer van ± 1 cm
1 schijfje koenjit van ± 5 cm
100 g bloem
1 rode lombok, zaadjes en zaadlijsten verwijderd, fijngesneden
3 takjes selderie, fijngesneden
zout
plantaardige olie om te frituren
Snij de maïs van de kolven. Maak in een vijzel een pasta van de knoflook, kentjoer en koenjit. Meng deze pasta, de maïs, bloem, lombok, selderie, zout naar smaak en 1 dl water tot een dik beslag. Voeg als het beslag te dun is nog wat bloem toe. Verhit de olie en schep steeds 1 el beslag in de olie voor 1 maïskoekje. Frituur de maïskoekjes lichtbruin.
Voor 12 stuks.
voedingswaarde : 70 kcal per stuk
bereidingstijd : 30 minuten
land : Indonesië
gerechtsoort : snack
bron : Tip Culinair september 2002
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten