zondag 7 december 2008

Oosterse salade met biefstuk (Thailand)

OOSTERSE SALADE MET BIEFSTUK

Een pittige, slanke salade met een knipoog naar de smaak van de Thaise keuken.

1 limoen, schoongeboend
4 el olie
1 el Thaise vissaus
zout
peper
2 mini cossla kropjes, kleiner gescheurd
2 lente-uitjes, in dunne reepjes
1 groene paprika, in dunne reepjes
250 g biefstuk, in dunne reepjes
1 rood pepertje, zaadlijsten verwijderd, in dunne reepjes
1 teen knoflook, geperst
2 cm gemberwortel, geschild en geraspt
2 el grofgesneden korianderblad
2 handjes (Thaise) kroepoek

Rasp de schil van de limoen en pers het sap uit. Meng limoensap met -rasp en 3 el olie, de vissaus en zout en peper naar smaak. Meng de cossla, lente-ui en paprika met de helft van de dressing en verdeel het over 2 borden. Verhit de wok droog voor, schenk er 1 el olie in en roerbak de biefstukreepjes op hoog vuur in ± 2 min. bruin. Voeg het pepertje, de knoflook en de gember toe en bak ze ½ min. mee. Neem alles uit de pan en schep het om met de helft van de koriander en de rest van de dressing. Schep de bieftukreepjes op de salade. Strooi de rest van de koriander erover, serveer de kroepoek erbij.

2 personen

voedingswaarde : 430 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 min.

land : Thailand
gerechtsoort : maaltijdsalade

bron : Tip Culinair augustus 2001

Geen opmerkingen: