SAJOER LODEH (GROENTESCHOTEL MET TAHOE)
½ vleesbouillontablet
100 g sperziebonen (eventueel uit de diepvries)
(1 groene Spaanse peper)
½ blok tahoe (250 g)
1 sjalotje
2 teentjes knoflook
2 eetlepels olie
1 theelepel laospoeder (Conimex)
1 theelepel ketoembar (Conimex)
2 laurierblaadjes
2 theelepels azijn
1 zak panklare witte kool (200 g)
1 zakje santen (Conimex)
In de magnetron in een glazen maatbeker ¼ liter water met bouillontablet op vol vermogen (600 - 700 Watt) in ca. 2 - 3 minuten aan de kook brengen. Bouillontablet al roerende oplossen. Sperziebonen schoonmaken en in vieren snijden. (Spaanse peper wassen, halveren en zaadjes verwijderen. Vruchtvlees in kleine stukjes snijden.) Tahoe in kleine blokjes snijden. Sjalotje pellen en boven een kom raspen. Knoflook pellen en erboven uitpersen.
In de magnetron in een glazen schaal (inhoud ca. 2 liter) de olie in ca. 1 minuut op vol vermogen (600 - 700 Watt) verhitten. Sjalot met knoflook, laospoeder en sambal trassi erdoor roeren. In de magnetron op vol vermogen ca. 2 minuten fruiten. Halverwege doorroeren. Toevoegen: bouillon, ketoembar, laurierblaadjes, azijn en sperziebonen. Schaal afdekken met plastic folie. Op vol vermogen 2 minuten verwarmen. Toevoegen: witte kool, santenpoeder, tahoeblokjes en groene peper. Dek de schaal weer af met plastic folie. Sajoer ca. 4 minuten op vol vermogen gaar laten worden.
2 personen
voedingswaarde : 305 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 12 minuten
land : Indonesië
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Allerhande februari 1989
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten