zondag 7 december 2008

Shikamba (Saoedi-Arabië)

SHIKAMBA (ROMIGE SOEP MET LAMSVLEES EN GEHAKTBALLETJES)

250 g lamslappen, in stukken gesneden
1 liter water
zout
witte peper
50 g meel
1 eierdooier
100 g lamsgehakt
olie
2 eetlepels tomatenpuree

Laat het lamsvlees op een matig vuur in 1 liter water met zout trekken tot het gaar is. Haal het vlees uit de pan, laat het enigzins afkoelen en trek het aan flinters. Maak een papje van het meel, eierdooier, zout en een beetje water. Roer dit door de kokende soep zodat deze gebonden wordt. Doe het lamsvlees weer in de pan, voeg peper en zout naar smaak toe en laat alles met het deksel op de pan nog 20 minuten trekken.
Maak intussen het lamsgehakt aan met peper en zout. Draai er kleine balletjes van en bak ze in een bodempje olie onder voortdurend omroeren tot ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken.
Voeg de gehaktballetjes voor het serveren toe. Vermeng 2 eetlepels olie met 2 eetlepels tomatenpuree en roer dit vluchtig door de soep.

4 personen

land : Saoedi-Arabië
gerechtsoort : soep

bron : Het Midden-Oosten : De arabische keukens / Jenny Ridgwell

Geen opmerkingen: