NIMBU KA CHAVAL (SAFFRAANRIJST MET LIMOEN)
Een Indiase maaltijd bevat bijna altijd een rijstgerecht. Soms wordt de rijst vergezeld door eigengebakken brood.
½ envelopje saffraan
1 eetlepel olie
250 gram basmatirijst
3 kruidnageltjes
1 kaneelstokje
1 kruidenbouillontablet
rasp van 1 limoen
sap van ½ limoen
2 eetlepels fijngehakte peterselie
Week de draadjes saffraan 10 minuten in ¾ deciliter heet water. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de rijst met de kruidnagelen en het kaneelstokje tot de rijstkorrels glazig zijn. Voeg de saffraan met het weekwater, 3 deciliter water en het bouillontablet toe en breng het geheel aan de kook. Kook de rijst in 12 minuten gaar. Laat de rijst afgedekt 5 minuten staan. Schep de limoenrasp, het sap en de peterselie door het gerecht. Serveer direct.
4 personen
land : India
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Menu 9 maart 1994
zondag 7 december 2008
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten