zondag 7 december 2008

Kai lao (Laos)

KAI LAO (LAOTIAANSE KIP)

1 groot braadkuiken, ca.1½ kg
1½ theelepel zout
2 teentjes knoflook, fijngestampt
1 eetlepel olie
2 uien, fijngehakt
250 gram gehakt of worstvulling
½ theelepel zout
½ theelepel gemalen zwarte peper
1 rode peper, ragfijn gehakt
1 eetlepel fijngehakte korianderblaadjes
½ kop rijst
1 kop dikke kokosmelk
2 koppen kokosmelk
1 eetlepel vissaus

Wrijf het braadkuiken in met zout en de helft van de knoflook. Strooi ook wat zout in de buikholte. Verhit de olie en fruit er al omscheppende de rest van de knoflook, de uien en de rode peper in aan. Schep er daarna het gehakt of de worstvulling bij en bak het tot het kruimelig uiteenvalt. Voeg koriander, rijst en de dikke kokosmelk toe. Leg het deksel op de pan en laat alles gedurende 10 minuten zachtjes koken. Laat het afkoelen. Vul de kip ermee. Breng in een pan de kokosmelk aan de kook. Voeg de vissaus toe en leg de gevulde kip (opening dichtsteken met houten prikkers) in de pan. Sluit de pan met het deksel en laat alles gedurende 1 uur heel zachtjes sudderen.

6 personen

land : Laos
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Aziatisch kookboek : Charmaine Solomon

Geen opmerkingen: