DAGING LEMBU GORENG CINA (ROERGEBAKKEN RUNDVLEES MET GEMBER EN LENTE-UITJES)
2 tenen knoflook, fijngehakt
500 gram rosbief, in dunne plakjes
1 theelepel maïzena
1 ei
1 eetlepel oestersaus
2 eetlepels olie
1 theelepel fijngehakte, verse gember
5 lente-uitjes, grof gehakt
1 eetlepel vissaus
suf versgemalen zwarte peper
Meng de knoflook met het vlees, de maïzena, het ei en de oestersaus in een kom en laat het 30 minuten marineren.
Verhit de olie in een wok of braadpan en roerbak de gember kort. Doe het gemarineerde vlees erbij en roerbak dit net gaar.
Voeg al omscheppend de overige ingrediënten met 3 eetlepels water toe. Neem, zodra de peper is toegevoegd, de pan van het vuur en serveer.
4 personen
land : Maleisië en Singapore
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Zuidoost-Azië / Vatcharin Bhumichitr
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten