zondag 7 december 2008

Kip-tomaten balti (Pakistan)

KIP-TOMATEN BALTI

Traditioneel wordt bij Balti-gerechten warme Naan, een Indiase broodsoort geserveerd. Bij dit kipgerecht kunt u ook een andere broodsoort geven of linzen en gekookte witte rijst.

2 el maïsolie
4 tomaten, in plakjes
½ tl gemalen koriander
½ tl chilipoeder
½ tl zout
½ tl gemalen komijn
½ teentje knoflook, geperst
300 g kipfilet, in blokjes
½ el sesamzaad, geroosterd
1 el fijngesneden koriander

Olie verhitten en tomaten hierin 5 min. bakken. Intussen gemalen koriander, chilipoeder, zout, komijn en knoflook in kom mengen. Kruidenmengsel over tomaten strooien.
Kip aan tomaten mengsel toevoegen, goed omscheppen en ± 5 min. roerbakken. 2 el water erover schenken en onder af en toe omroeren ± 10 min. laten inkoken tot saus juiste dikte heeft en kip gaar is. Sesamzaad en verse koriander erover strooien. Direct serveren.

2 personen

voedingswaarde : 450 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 min.

land : Pakistan
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Tip Culinair mei 1996

Geen opmerkingen: