zondag 7 december 2008

Pad prik king nua pad bung (Thailand)

PAD PRIK KING NUA PAD BUNG (ROERGEBAKKEN RUNDVLEES MET WATERSPINAZIE)

2 eetlepels olie
225 - 250 gram biefstuk, in dunne plakjes
175 - 200 gram waterspinazie, in stukjes van 5 cm gesneden
2 eetlepels vissaus
1 theelepel suiker
4 limoenblaadjes, fijngehakt

RODE CURRYPASTA
2 eetlepels grof gesneden citroengras
1½ eetlepel grof gehakte laos
1 eetlepel grof gehakte limoenschil
5 kleine, gedroogde Spaanse pepers, 15 minuten geweekt in water en daarna uitgelekt
2 grote, gedroogde Spaanse pepers, 15 minuten geweekt, uitgelekt en grof gesneden
4 tenen knoflook
6 Thaise, rode sjalotjes
¼ theelepel zout

Maak de currypasta door alle daarvoor benodigde ingrediënten in een vijzel tot een pasta te stampen.
Verhit de olie in een wok, voeg 2 eetlepels van de currypasta toe (de rest kan in een afgesloten potje ca. 3 weken in de koekast worden bewaard); roer de pasta los. Doe de plakjes biefstuk erbij en roerbak het geheel tot het vlees verkleurd is. Voeg dan de waterspinazie toe, schep alles even om en breng het geheel op smaak met vissaus, suiker en limoenblad. Schep zodra de groente beetgaar is alles in een schaal en serveer direct.

4 personen

land : Thailand
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Zuidoost-Azië / Vatcharin Bhumichitr

Geen opmerkingen: