zondag 7 december 2008

Indiaas groentepasteitje met saffraanrijst (India)

INDIAAS GROENTEPASTEITJE MET SAFFRAANRIJST

1 envelopje saffraan
1 pak pandanrijst
zout
3 eetlepels olie
600 gram gemengde roerbakgroenten
1 eetlepel garam masala (toko)
1 theelepel gemalen koriander
1 theelepel gemalen komijn
3 eetlepels bloem
1 blikje kokosmelk (400 milliliter)
4 pasteibakjes

Los de saffraan op in wat water. Breng ander water aan de kook, voeg de opgeloste saffraan toe en kook de rijst met wat zout volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verwarm de oven voor op 120°C en laat de pasteibakjes vast warm worden. Verhit olie en roerbak de groenten enkele minuten. Voeg garam masala, zout, koriander en komijn toe en bak nog een paar minuten. Strooi bloem erover en roer goed door elkaar. Voeg kokosmelk toe en laat de saus indikken. Serveer de saus over het pasteitje met daarnaast de saffraanrijst.

4 personen

voedingswaarde : 910 kcal. p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 30 minuten

land : India
gerechtsoort : veganistisch gerecht

bron : Sla etcetera maart / april 2001

Geen opmerkingen: