INDIAAS GEKRUID
Rode linzen zijn eigenlijk de enige peulvruchten die u goed in de magnetron kunt bereiden, omdat deze een niet al te lange kooktijd hebben. Dit Indiaase bijgerecht maakt u in ca. 15 minuten:
2 teentjes knoflook
1 eetlepel olie
1 sjalotje, gesnipperd
2 theelepels chilipoeder
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel ketoembar
½ theelepel djinten
150 g rode linzen
3 dl kruidenbouillon
2 bosuitjes
Pers boven een magnetronschaal de teentjes knoflook uit. Roer de olie, het sjalotje en de kruiden erdoor. Verwarm dit mengsel afgedekt ca. 1 minuut op vol vermogen. Roer de linzen en de bouillon erdoor. Kook de linzen, afgedekt, in ca. 8 - 10 minuten gaar. Laat het gerecht ca. 5 minuten afgedekt nagaren. Snijd de bosuitjes in ringetjes en strooi deze over de linzen. Lekker bij tandoori-kip.
2 personen
voedingswaarde : 255 kcal per persoon
bereidingstijd : ca. 20 min.
land : India
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Menu 1995/06 (22 maart)
zondag 7 december 2008
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten