FAZAN PO-GROEZINSKI (FAZANT OP GEORGISCHE MANIER)
1 fazant
25 walnoten
500 g rozijnen
40 tot 50 g boter
3 sinaasappelen, uitgeperst
groene thee
½ kopje vleesbouillon
zout
Pluk de fazant, maak schoon, spoel af en dep droog. Leg de fazant in een pan waar hij net in past.
Doe de walnoten, de rozijnen, de boter en het sinaasappelsap in de pan en giet er zoveel groene thee bij dat hij net onder staat. Bestrooi met wat zout en laat met het deksel op de pan op laag vuur 45 tot 60 minuten stoven.
Serveer de fazant met de rozijnen en de noten. Roer de bouillon door het braadvocht, laat de saus iets inkoken en giet over de fazant.
4 personen
land : Georgië
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Kookkunst uit Rusland : Eetcultuur & recepten / Irina Carl
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten