zondag 7 december 2008

Kipfilet met Thaise groene curry (Thailand)

KIPFILET MET THAISE GROENE CURRY

1 rode peper
1 stengel sereh (citroengras)
1 blikje kokosmelk (400 ml, Nutco)
2 eetlepels suiker
3 eetlepels Thaise vissaus (Thai Kitchen)
3 cm verse gemberwortel
1 limoen
1 eetlepel boter of margarine
4 kipfilets (a ca. 125 g)
zout
peper
1 zakje verse koriander (15 g)

Peper schoonmaken en in dunne reepjes snijden. Serehstengel in stukken hakken. In pan kokosmelk aan de kook brengen met suiker, 3 eetlepels vissaus, reepjes peper en sereh. Gember schillen en erboven raspen. Limoen schoonboenen en schil boven kokosmelk raspen. Limoen uitpersen en sap bij melk schenken. Mengsel in ca. 15 minuten op hoog uur tot ca. 2 dl inkoken.
Intussen in pan boter verhitten. Kipfilets bestrooien met zout en peper en in ca. 10 minuten bruin en gaar bakken, halverwege keren. Koriander fijnhakken.
Sereh uit curry halen. Kipfilets in plakken snijden en op vier borden leggen. Curry erover schenken. Bestrooien met koriander. Serveren met pandanrijst en roergebakken paksoi.

4 personen

voedingswaarde : 290 kcal p.p.
bereidingstijd : ca. 30 minuten

land : Thailand
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Allerhande november 2001

Geen opmerkingen: