GEHAKTSPIESJES MET SPINAZIE
900 g verse spinazie of 550 g diepvriesspinazie, ontdooid
een beetje olie
KOFTA
450 g mager lams- of rundergehakt
1 teentje knoflook, uitgeperst
2 eetlepels fijngesneden verse koriander, of 1 theelepel gemalen gedroogde koriander
1 eetlepel fijngesneden verse dille, of 1 theelepel gedroogde dille
2 eetlepels fijngewreven rijst
1 middelgrote ui, geraspt
zout
versgemalen zwarte peper
1 eetlepel tomatenpuree
Was de spinazie en doe de blaadjes met aanhangend water in een grote pan. Kook ze met het deksel op de pan onder af en toe roeren 5 tot 10 minuten tot de spinazie gaar is. Laat de spinazie uitlekken in een zeef en vang het kookvocht op.
Maak ondertussen het gehakt voor de kofta aan.
Snij de spinazie klein en roer hem door het gehakt. Vorm van een eetlepel koftamengsel worstjes van circa 5 cm lang.
Schenk een beetje olie in een pan en schik de kofta er in laagjes op. Zet de pan op een zacht vuur tot de kofta wat vocht gaan afscheiden. Doe dan het deksel op de pan en laat ze nog een half uur zachtjes pruttelen. Indien nodig nog wat spinazievocht toevoegen.
Warm serveren met rijst, brood en salade.
4 tot 6 personen
land : Saoedi-Arabië
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Het Midden-Oosten : De arabische keukens / Jenny Ridgwell
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten