zondag 7 december 2008

Goelai pakis (Indonesië)

GOELAI PAKIS

500 g broccoli
4 kemiries
2 rode pepers
stukje gemberwortel van ongeveer 3 cm
1 grote ui
3 tenen knoflook
½ theel. kurkuma
2 ½ dl kokosmelk
1 spriet sereh
wat blaadjes basilicum
het sap van een citroen
zout

Snijd de broccoli in roosjes. Maal in een blender of keukenmachine de kemiries, pepers, de gemberwortel, ui, knoflook en kurkuma en voeg er de kokosmelk bij. Giet het geheel in een pan en doe daar de sereh, de basilicum, het citroensap en zout naar smaak bij. Breng alles aan de kook en laat op hoog vuur doorkoken tot de ‘soep’ dik wordt. Doe er de broccoli bij en laat (zonder deksel) doorkoken tot de broccoli (beet)gaar is.

4 personen

voedingswaarde : 215 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 20 minuten

land : Indonesië
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Sla! februari / maart 1998

Geen opmerkingen: