zondag 7 december 2008

Keema samosa (India)

KEEMA SAMOSA (SAMOSAS MET VLEES)

350 g bloem
1 tl bakpoeder
125 g boter of margarine, gesmolten
mespunt zout
± ½ dl melk
frituurolie

VLEESVULLING
4 teentjes knoflook
3 groene pepers zonder zaadjes
1 rode peper zonder zaadjes
2½ cm geschilde gemberwortel
2 gesnipperde uien
300 g gehakt
zout
peper
1 tl korianderpoeder
½ tl chilipoeder
mespunt kurkuma
1 el fijngesneden munt

Deeg: Van bloem, bakpoeder, boter en zou met vingers kruimelig deeg wrijven. 1,2 dl water toevoegen en snel tot stevig, soepel deeg kneden. Deeg afgedekt ± 15 min. laten rusten. Van deeg 8 balletjes draaien en uitrollen tot cirkels van Ø 20 cm. Cirkels halveren. Tot gebruik met vochtige doek afdekken.
Vulling bereiden: 4 teentjes knoflook, 3 groene en 1 rode peper zonder zaadjes, 2½ cm geschilde gemberwortel en 2 gesnipperde uien pureren. Knoflookmengsel met 300 g gehakt, zout en peper al roerend ± 10 min. bakken. 1 tl korianderpoeder, ½ tl chilipoeder, mespunt kurkuma, 1 el fijngesneden munt erdoor roeren.
Afwerking: rand van deegcirkels met melk bestrijken en wat vulling op deeg scheppen. Deeg dubbelvouwen en met vork randen aandrukken. frituurolie verhitten. Samosas met 6 - 8 tegelijk goudbruin frituren en op keukenpapier laten uitlekken. Serveer per persoon 2 warme samosas met een pittige chutney

Voor 16 samosas

voedingswaarde : 210 kcal per stuk
bereidingstijd : 40 minuten

land : India
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Tip Culinair januari 1996

Geen opmerkingen: