zondag 7 december 2008

Rode-curryrijst met biefreepjes en mango (Thailand)

RODE-CURRYRIJST MET BIEFREEPJES EN MANGO

1 pak roerbakrijst (250 g)
1 mango
½ dunne prei
300 g biefstuk
1 rode peper
2 eetlepels olie
½ à 1 eetlepel Thaise rode currypasta (250 g, Patak’s)
2 eetlepels garneeramandelen (zakje à 65 g)
2 eetlepels Thaise vissaus
½ theelepel bruine basterdsuiker

Roerbakrijst volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Mango schillen en in blokjes snijden. Prei schoonmaken, wassen, in lengte halveren en in dunne reepjes snijden. Reepjes in stukken van ca. 4 cm snijden. Peper wassen en halveren, pitjes verwijderen en in lengte in dunne reepjes snijden. Reepjes in stukken van ca. 4 cm snijden. Biefstuk in smalle reepjes snijden.
In wok 1 eetlepel olie verhitten, vleesreepjes toevoegen en in 1 à 2 minuten lichtbruin bakken. Vlees uit pan scheppen. Rest van olie toevoegen en prei en peper al omscheppend ca. 2 minuten fruiten. Currypasta toevoegen en al roerend ca. 1 minuut meebakken. Rijst toevoegen en al omscheppend ca. 2 minuten roerbakken. Mango en reepjes vlees erdoor scheppen en ca. 1 minuut laten meewarmen.
Amandelen grof hakken en in droge koekenpan kort roosteren. Vissaus en suiker mengen en door rijst roeren. Garneren met amandelen. Serveren met komkommersalade met sambal.

4 personen

voedingswaarde : 475 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

land : Thailand
gerechtsoort : rundvleesgerecht

bron : Allerhande april 1999

Geen opmerkingen: