zondag 7 december 2008

Eiercurry (India)

EIERCURRY

8 eieren
2 uien
2 tenen knoflook
2 eetlepels olie
2 laurierblaadjes
1 eetlepel gemalen komijn (djinten)
1 theelepel kurkuma (koenjit
1 blik gepelde tomaten (400 g, AH)
zout
cayennepeper
4 takjes koriander

Eieren in ca. 10 minuten hard koken. Eieren laten schrikken en laten afkoelen. uien pellen en snipperen. Knoflook pellen en fijnhakken.
In wok olie verhitten en ui ca. 3 minuten bakken. Laurier, knoflook, koriander en komijn ca. 2 minuten al omscheppend meebakken. Kurkuma erover strooien. Tomaten met vocht toevoegen. Curry al roerende aan kook brengen en in ca. 20 minuten zachtjes inkoken tot een dikke saus. Op smaak brengen met zout en cayennepeper.
Eieren pellen, halveren en in curry ca. 5 minuten verwarmen. Koriander erboven fijnknippen. Serveren met basmatirijst.

4 personen

voedingswaarde : 225 kcal p.p.
bereidingstijd : ca. 50 minuten

land : India
gerechtsoort : vegetarisch gerercht

bron : Allerhande september 2001

Geen opmerkingen: