zondag 7 december 2008

Kai tiaow (Thailand)

KAI TIAOW (THAISE EIERREEPJES)

1 sjalot
1 bosje lente-uitjes
1 - 2 kleine, verse pepertjes
4 takjes koriander
4 eieren
1 eetl. arachideolie
peper
zout

Pel de sjalot en snijd hem in dunne plakjes. Snijd de lente-uitjes in ringetjes. Verwijder het zaad van de pepertjes en hak ze fijn. hak de koriander fijn. Breek de eieren in een kom en roer ze los. Meng alle ingrediënten, met uitzondering van de olie en de helft van de lente-uitjes, in een kom. Verwarm de olie in een koekenpan of wok, giet het eiermengsel over de hele bodem uit en maak zo een dunne omelet. Bak in 2 - 3 min. gaar. Schud de omelet uit de pan op een bord en rol deze als een pannenkoek op. Laat afkoelen. Snijd de afgekoelde omelet naar keuze schuin in reepjes van een halve of een centimeter breed. Dien ze als rolletjes op, of leg ze uitgerold op een hoopje. Garneer met de rest van de lente-uitjes.

4 personen

voedingswaarde : 110 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 2 - 3 minuten

land : Thailand
gerechtsoort : eigerecht

bron : Sla! april 1999

Geen opmerkingen: