SAMBAL GORENG TEMPÉ (GEBAKKEN TEMPÉ)
10 diepvries petehbonen (stinkbonen)
frituurvet / olie
½ blok tempé (200 g)
1 grote ui
1 grote teen knoflook
1 rode lombok (Spaanse peper)
2 el olie
1 tl geroosterde trassi
2 salambladeren
zout
1 tl keukentamarinde (asem, potje)
4 el ketjap manis
Petehbonen laten ontdooien. In frituurpan (zonder mandje) ruim vet / olie verhitten tot 175°C. (Vet / olie is heet als erin gelegd stukje brood begint te bruisen.) Intussen tempé in smalle reepjes snijden. Tempé in ± 5 min. bruinfrituren. Met schuimspaan tempé uit frituurpan scheppen en in kom doen. Ui en knoflook pellen en fijnsnipperen. Lombok wassen. Halveren (en zaadjes verwijderen). Fijnsnijden. Petehbonen fijnsnijden.
In koekenpan 2 el olie verhitten. Toevoegen: ui, knoflook, lombok en petehbonen. ± 3 min. zachtjes bakken. Trassi erboven verkruimelen. Erdoor roeren: salambladeren, snufje zout en keukentamarinde. Tempé erdoor scheppen. Ketjap en 3 el water erdoor roeren. Nog ± 3 min. zachtjes verwarmen. Salambladeren verwijderen. Tempémengsel overdoen in schaal.
4 personen
voedingswaarde : 410 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 10 minuten
land : Indonesië
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Tip maart 1987
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten