zondag 7 december 2008

Aubergines met een saus van gepureerde dadels en yoghurt (Oman)

AUBERGINES MET EEN SAUS VAN GEPUREERDE DADELS EN YOGHURT

4 eetlepel olie
3 middelgrote rode uien, in dunne ringen
450 g aubergine, in blokjes
zout
1 theelepel gemalen kaneel
½ theelepel gemalen gember
½ theelepel gemalen piment
250 ml bouillon
150 g gedroogde dadels
sap van 1 citroen
1 eetlepel rozenwater

Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de uien tot ze zacht zijn. Voeg de aubergine toe en strooi er wat zout over om te voorkomen dat hij alle olie opzuigt en uitdroogt. Roerbak tot de aubergine bruin kleurt. Voeg de specerijen toe en bak nog 1 minuut. Voeg de bouillon toe en laat de aubergine 10 minuten zachtjes sudderen. Pureer intussen de dadels samen met citroensap en rozenwater in een keukenmachine. Voeg precies zoveel water toe dat een romige saus ontstaat. Schep deze saus door de aubergine en serveer het gerecht.

4 - 6 personen

land : Oman
gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : World Food Café : Vegetarische recepten uit de hele wereld / Chris & Carolyn Caldicott

Geen opmerkingen: