KAO GEARG PET HET HOO NOO (RIJST MET KERRIE EN PADDESTOELEN)
200 g pandanrijst
1 ui
150 g shii-takes
2 tomaten
2 eetl. arachideolie
1 theel. kerriepoeder
1 theel. sojasaus
peper
zout
1 eetl. knapperige knoflook ter garnering
Kook de rijst gaar en laat hem enigszins afkoelen. Pel de ui en hak hem fijn. Snijd de shii-takes in plakjes. Snijd de tomaten in stukjes.
Verhit op matig vuur de olie in een wok en voeg vervolgens de ui en de shii-takes toe en bak ze op hoog vuur vrij donker. Voeg dan de rijst toe en meng die goed erdoor. Voeg dan de kerrie, sojasaus, tomaten en peper en zout toe, zet het vuur hoog en roerbak 3 - 4 minuten. Schep in een kom en garneer met de knapperige knoflook en dien op.
4 personen
voedingswaarde : 275 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 25 minuten
land : Thailand
gerechtsoort : veganistisch gerecht
bron : Sla! april 1999
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten