zondag 7 december 2008

Kao gearg pet het hoo noo (Thailand)

KAO GEARG PET HET HOO NOO (RIJST MET KERRIE EN PADDESTOELEN)

200 g pandanrijst
1 ui
150 g shii-takes
2 tomaten
2 eetl. arachideolie
1 theel. kerriepoeder
1 theel. sojasaus
peper
zout
1 eetl. knapperige knoflook ter garnering

Kook de rijst gaar en laat hem enigszins afkoelen. Pel de ui en hak hem fijn. Snijd de shii-takes in plakjes. Snijd de tomaten in stukjes.
Verhit op matig vuur de olie in een wok en voeg vervolgens de ui en de shii-takes toe en bak ze op hoog vuur vrij donker. Voeg dan de rijst toe en meng die goed erdoor. Voeg dan de kerrie, sojasaus, tomaten en peper en zout toe, zet het vuur hoog en roerbak 3 - 4 minuten. Schep in een kom en garneer met de knapperige knoflook en dien op.

4 personen

voedingswaarde : 275 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 25 minuten

land : Thailand
gerechtsoort : veganistisch gerecht

bron : Sla! april 1999

Geen opmerkingen: