BURMESE KIP-KERRIESOEP
1 bosje verse koriander
ca. 1 kg kippenbouten
zout
5 kruidnagels
3 grote uien
3 knoflookteentjes
4 lente-uitjes
3 kleine gedroogde chilipepertjes
2 eetlepels olie
3 eetlepels geraspte verse gember
1 theelepel gemalen geelwortel (koenjit)
3 theelepels gemalen komijn (djinten)
3 theelepels gemalen koriander
2 kippenbouillontabletten
¼ liter kokosmelk
175 gram mie
plakjes citroen
Knip de blaadjes van de koriandersteeltjes en snipper ze fijn. Bewaar de stengels. Verwijder het vel van de kippenbouten.
Breng de kippenbouten met 2 liter water, 2 theelepels zout, de koriandersteeltjes en de kruidnagels aan de kook en laat de bouillon, met een deksel schuin op de pan, ca. 45 minuten zachtjes trekken.
Pel en snipper intussen de uien en knoflook. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze schuin in stukjes van ca. 2 cm. Verkruimel de chilipepertjes.
Schep de kippenbouten uit de bouillon en laat ze iets afkoelen. Haal het vlees van de botten en snijd het vlees in stukjes. Zeef de bouillon.
Verhit de olie in een (soep)pan en fruit de ui- en knoflooksnippers met de gember ca. 5 minuten. Voeg dan de verkruimelde peper, geelwortel, komijn en gemalen koriander toe. Roerbak het geheel nog even.
Voeg de bouillon en de bouillontabletten toe aan het uimengsel en breng de soep aan de kook. Laat de soep, afgedekt, zachtjes ca. 30 minuten pruttelen.
Roer de kokosmelk en de stukjes kip door de soep.
Kook, terwijl de soep pruttelt, de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Leg wat mie in soepborden en schep er soep over. Garneer met de stukjes lente-ui, gesnipperde koriander en plakjes citroen.
6 - 8 personen
bereidingstijd : 1½ uur
land : Myanmar
gerechtsoort : soep
bron : Lekker & pittig : ruim 60 eenvoudige en heerlijke recepten voor kruidige gerechten
zondag 7 december 2008
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten