zondag 7 december 2008

Fattat al-adas (Saoedi-Arabië)

FATTAT AL-ADAS (BROKJES BROOD MET LINZENPUREE)

rode linzen
lamsbotjes
een tomaat
ui
flink wat knoflook
water
peper
zout
komijnzaad
in olie gebakken stukjes brood
in olie gebakken knoflook

In Saoedi-Arabië komt er aan de fattat al-adas (brokjes brood met linzenpuree) nog minder vlees te pas [dan aan de Libanese Fattet]. Daar worden rode linzen gekookt met lamsbotjes, een tomaat, ui en flink wat knoflook en zoveel water dat ze net onderstaan. Na verwijdering van de botjes worden de linzen gepureerd en op smaak gebracht met peper, zout en komijnzaad. Deze puree wordt gegarneerd met in olie gebakken stukjes brood en nog eens wat in olie gebakken knoflook.

land : Saoedi-Arabië
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Groot Arabisch kookboek : De keuken van 1001 nacht / Janny de Moor

Geen opmerkingen: