zondag 7 december 2008

Geroosterde zalmfilet met mosterd (India)

GEROOSTERDE ZALMFILET MET MOSTERD

½ eetlepel kurkema (koenjit)
zout
3 eetlepels olijfolie (extra vierge)
4 zalmfilets (à ca. 125 g, AH)
2 rode pepers
1 theelepel cayennepeper
½ theelepel gemalen komijn (djinten)
1 theelepel oregano
2 eetlepels gemalen mosterdzaad

In kopje 1 theelepel kurkema, ½ theelepel zout en 1 eetlepel olie door elkaar roeren. Zalmfilets hiermee bestrijken en ca. 10 minuten laten marineren. Grill voorverwarmen op hoogste stand. Rode pepers schoonmaken en fijnhakken.
Zalmfilets in ovenschaal leggen, ca. 15 cm onder hete grill schuiven en in ca. 5 minuten gaar roosteren. In ander kopje rest van kurkema, cayennepeper, komijn en oregano met 2 eetlepels water door elkaar roeren.
In koekenpan 2 eetlepels olijfolie verhitten, kruidenpasta erdoor roeren en enkele seconden bakken tot het gaat geuren. Rode peper er door scheppen en even mee fruiten. Mosterdzaad en ½ dl water erdoor roeren. Mengsel over zalmfilets scheppen en filets onder grill nog ca. 2 minuten verwarmen. Serveren met basmatirijst en raita.

4 personen

voedingswaarde : 345 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

land : India
gerechtsoort : visgerecht

bron : Allerhande september 2001

Geen opmerkingen: