zondag 7 december 2008

Sarang kupang (Indonesië)

SARANG KUPANG (MOSSELNESTJE)

stukje prei (± 8 cm)
100 g taugé
2 takjes selderij
100 g gekookte mosselen
frituurvet / olie
200 g bloem
zout
peper
1 tl suiker
1 tl sambal oelek
2 eieren

Prei in heel dunne ringen snijden. In vergiet wassen en goed laten uitlekken. Taugé wassen en in zeef goed laten uitlekken. In kopje selderij fijnknippen. In zeef mosselen afspoelen en goed laten uitlekken.
In frituurpan vet / olie verhitten tot 175°C. (Vet / olie is heet als erin gelegd stukje brood begint te bruisen.) In kom doen: ½ tl zout, ¼ tl peper, suiker en sambal. Hierboven eieren breken. 1½ dl water erdoor roeren. Blijven roeren tot glad beslag. Erdoor scheppen: prei, ¾ deel van taugé en selderij. Vergiet bekleden met keukenpapier. In soepopscheplepel beetje beslag doen. Hierin ± 5 mosselen en beetje taugé doen. Aanvullen met beslag tot soepopscheplepel vol is. Soepopscheplepel in frituurvet / olie laten glijden. Met behulp van andere lepel beslag uit soeplepel scheppen. Met ± 2 tegelijk in ± 5 min. goudbruin en gaar frituren. In vergiet laten uitlekken. Op zelfde manier nog 2 mosselnestjes frituren. Op schaal leggen. Warmhouden.

4 personen

voedingswaarde : 460 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 25 minuten

land : Indonesië
gerechtsoort : bijgerecht

bron : Tip maart 1987

Geen opmerkingen: