zondag 7 december 2008

Tikka-kip met aubergine en tomaat (India)

TIKKA-KIP MET AUBERGINE EN TOMAAT

Beslist het populairste kipgerecht uit India: Tikka-kip. Oftewel kip gemarineerd in een mengsel van yoghurt met knoflook, gember, chilipoeder, koriander en limoensap. Na een hapje weet je direct waarom het zo populair is.

1 pakje Conimex Mix voor Tikka Massala
Conimex Wok Olie
3 eetlepels citroensap
6 - 9 kleine drumsticks
1 aubergine
2 vleestomaten
1½ dl volle yoghurt

Meng de marinademix (uit het pakje) met 2 eetlepels olie en het citroensap. Voeg de drumsticks toe en laat deze ca. 15 minuten marineren.
Was en halveer de aubergine, snijd in plakjes.
Was en snijd de tomaten in partjes.
Zet een grote wok op het hoogste vuur en laat de wok zo heet worden dat hij begint te walmen. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de drumsticks ca. 20 minuten op een laag vuur. Voeg de aubergineplakjes en de tomatenpartjes toe en roerbak deze ca. 3 minuten op een hoog vuur.
Roer er vervolgen de sausmix (uit het pakje) en 2 dl water door en breng het aan de kook. Voeg de yoghurt toe n laat het geheel ca. 3 minuten zachtjes pruttelen.
Schep de tikka-kip op een groot bord of schaal.
Complete maaltijd: Maak er bijvoorbeeld Basmati rijst bij en zet Conimex Mango Chutney, Gebakken Uitjes en Seroendeng op tafel, om erbij te nemen.
Lekker anders kan ook: Wrijf een hele kip in met de marinade en rooster hem gaar aan het spit. Maak de “auberginecurry” apart klaar en geef deze erbij.

3 - 4 personen

voedingswaarde : 470 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 30 minuten

land : India
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : De smaak van Azië / Conimex

Geen opmerkingen: