VERSE NOEDELS
500 gram verse graannoedels
3 plakjes vet spek of gekookt vet varkensvlees
250 gram runderbiefstuk (entrecote, kogel)
250 gram ongepelde rauwe garnalen, bij voorkeur kleintjes
3 eetlepels olie
2 eetlepels zoute sojasaus (tauceo)
2 teentjes knoflook, fijngestampt
½ theelepel geraspte verse gemberwortel
2 koppen fijngesneden Chinese kool
4 voorjaarsuitjes, in stukken van 5 cm gesneden
2 eetlepels Chinese sojasaus
Maak de noedels in een stoompan gaar. Reken daarvoor op 15 minuten. Verwijder het zwoerd van het spek en snijd het in smalle reepjes. Doe hetzelfde met het rundvlees. Pel de garnalen en snijd de grote exemplaren in stukjes. Verhit de olie in een wok en laat de reepjes spek of varkensvlees er gedurende 1 minuut in bakken. Doe er daarna rundvlees, garnalen, tauceo, knoflook en gemberwortel bij. Schep alles al bakkende om tot het rundvlees de oorspronkelijke kleur heeft verloren. Voeg de kool en de voorjaarsuien toe. Laat die 1 minuut meebakken, doe er dan de noedels bij en voeg de Chinese sojasaus en ¾ kop kokend water toe. Leg het deksel op de wok (wadjan) en laat alles gedurende 5 à 8 minuten boven een heel laag vuurtje heel zachtjes doorkoken. Schep alles voortdurend om, waarmee voorkomen wordt dat de noedels aan elkaar gaan kleven. Dien het gerecht daarna op.
4 - 6 personen
land : Singapore
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Aziatisch kookboek / Charmaine Solomon
zondag 7 december 2008
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten