zondag 7 december 2008

Madrasi masala (India)

MADRASI MASALA

Met deze currypasta maakt u heerlijke zachte Madrascurry’s. Gebruik 1 eetlepel voor 500 g vlees, kip of vis. Bewaar de currypasta in een goed afgesloten koelkastdoosje in de koelkast.

1 schijfje verse gemberwortel van circa 1½ cm dik
1 grote teen knoflook
25 gram gemalen korianderzaadjes
25 gram gemalen komijn
1½ theelepel zwarte peper
1½ theelepel mosterdpoeder
1½ theelepel cayennepeper
1½ theelepel zout
½ theelepel azijn
½ dl olie

Schil het schijfje gemberwortel en rasp het boven een kom. Pers de knoflook erboven uit. Meng alle kruiden, het zout en de azijn erdoor tot een stevige pasta ontstaat. Verhit de olie in een steelpan. Voeg het kruidenmengsel toe en verwarm dit 5 à 10 minuten op zacht vuur. Laat de kruidenpasta afkoelen.

4 personen

land : India
gerechtsoort : bijgerecht

bron : Exotisch koken met kruiden / Anneke Ammerlaan

Geen opmerkingen: