MADRASI MASALA
Met deze currypasta maakt u heerlijke zachte Madrascurry’s. Gebruik 1 eetlepel voor 500 g vlees, kip of vis. Bewaar de currypasta in een goed afgesloten koelkastdoosje in de koelkast.
1 schijfje verse gemberwortel van circa 1½ cm dik
1 grote teen knoflook
25 gram gemalen korianderzaadjes
25 gram gemalen komijn
1½ theelepel zwarte peper
1½ theelepel mosterdpoeder
1½ theelepel cayennepeper
1½ theelepel zout
½ theelepel azijn
½ dl olie
Schil het schijfje gemberwortel en rasp het boven een kom. Pers de knoflook erboven uit. Meng alle kruiden, het zout en de azijn erdoor tot een stevige pasta ontstaat. Verhit de olie in een steelpan. Voeg het kruidenmengsel toe en verwarm dit 5 à 10 minuten op zacht vuur. Laat de kruidenpasta afkoelen.
4 personen
land : India
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Exotisch koken met kruiden / Anneke Ammerlaan
zondag 7 december 2008
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten