INDIASE BROODJES MET KOMIJN
In India worden deze broodjes Naan genoemd.
75 g boter
1 ei
1 zakje gedroogde gist
¾ theelepel zout
250 g bloem
1 dl volle yoghurt
1 eetlepel komijnzaadjes
Smelt de boter. Klop het ei los. Roer de gist en het zout door de bloem. Maak in het midden een kuiltje en voeg de yoghurt, de helft van het ei, 2/3 van de gesmolten boter en ¾ dl water toe.Meng het geheel met een handmixer met deeghaken in ca. 5 minuten tot een soepel en elastisch deeg. Laat dit afgedekt ca. 1 uur rijzen op een warme plaats.
Verwarm de oven voor op 225 ºC. Vet de bakplaat in. Vorm het deeg tot 6 druppelvormige broodjes en leg ze op de bakplaat. Bestrijk ze met de rest van de boter en strooi de komijn erover. Bak de broodjes in ca. 10 minuten gaar.
2 personen
voedingswaarde : 830 kcal per persoon
voor- / bereidingstijd : 10 min + 1 uur rijzen / 20 min.
land : India
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Menu 1995/08 (8 maart)
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten