zondag 7 december 2008

Sambal van tempeh en sperziebonen (Indonesië)

SAMBAL VAN TEMPEH EN SPERZIEBONEN

Een Indonesisch gerecht met sambalsaus wordt soms kortweg sambal genoemd, zoals deze heerlijke roerbak met sperziebonen en pinda’s.

1 zakje boemboe sambal goreng
350 - 400 g tempeh, in reepjes ± 1 cm breed en ± 3 cm lang
2 kleine uien, in partjes, losgehaald
1 winterwortel, in plakjes
400 g sperziebonen, afgehaald en gehalveerd
1 struikje Thaise paksoi, blaadjes losgehaald
100 g gezouten vliespinda’s

Verhit de wok voor en roerbak hierin de boemboe ± 1 min. Schep de tempeh en uipartjes erbij en roerbak ± 5 min. Roer de groenten erbij, schenk er 2 dl water op en stoof de groenten op halfhoog vuur beetgaar in ± 10 min. Schep dan de paksoibladeren erdoor. Verhit intussen een steelpan met dikke bodem en rooster snel de vliespinda’s al omscheppend warm en knapperig. Strooi ze over het gerecht. Serveer direct, met zilvervliesrijst.

4 personen

voedingswaarde : 470 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 15 minuten

land : Indonesië
gerechtsoort : veganistisch gerecht

bron : Tip Culinair februari 2002

Geen opmerkingen: