zondag 7 december 2008

Sjasjlyk po-karski (Armenië)

SJASJLYK PO-KARSKI (ARMEENSE SJASLIK)

500 g lamsnierstuk met 2 nietjes
1 ui, gesnipperd
fijngehakte peterselie
1 eetl. azijn of citroensap
½ citroen
vers korianderblad
vers basilicumblad
fijngeknipt bieslook
zout
peper

Spoel het vleese met de niertjes schoon en verwijder de zenen en de bloedvaten. Snijd het vlees een keer door en halveer de nieren. Leg het vlees met de nieren in een stenen kom en strooi er wat zout en peper over. Strooi er de ui en wat peterselie over. Bedruppel met de azijn of het citroensap en zet de kom afgedekt 2 tot 3 uur op een koele plaats.
Rijg de stukken vlees om en om met de halve nieren aan een spies en rooster ze boven een houtskoolvuurtje. Draai de spies regelmatig. Haal het vlees van de spies en garneer voor het serveren met schijfjes citroen, koriander, basilicum en bieslook.
Tip: De sjaslik kan ook in een pan met wat olie worden gebakken in plaats van boven de barbecue geroosterd.

3 - 4 personen

marineertijd : 2 tot 3 uur

land : Armenië
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Kookkunst uit Rusland : Eetcultuur & recepten / Irina Carl

Geen opmerkingen: