SAMBAL MBE (SAMBAL MET LIMOENSAP)
4 el olie
11 sjalotjes, fijngesneden
5 teentjes knoflook, fijngesneden
2 tl trassi bakar
zout
9 rawits, steeltjes en zaad verwijderd, in ringetjes
sap van 4 djeroek limo of 2 limoenen
Verhit 2 el olie, bak hierin de sjalotjes in 5 - 8 min. lichtbruin en neem ze uit de pan. Voeg 1 el olie toe, bak in ± 3 min. hierin de knoflook lichtbruin en neem het uit de pan. Meng de trassi met zout naar smaak. Verhit 1 el olie in de wadjan of koekenpan en bak hierin de rawit ± 2 min. Neem de wadjan van het vuur en voeg de gebakken sjalotjes, knoflook, trassi en het limosap toe.
voedingswaarde : 475 kcal
bereidingstijd : 25 minuten
land : Indonesië
gerechtsoort : saus
bron : Tip Culinair september 2002
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten