HAMSOEP UIT ARMENIË
250 g rauwe ham, in zeer kleine blokjes gesneden
2 preien, schoongemaakt en in dunne ringen gesneden
2 teentjes knoflook, uitgeperst
2 eetlepels gehakte peterselie
4 eierdooiers
2 dl yoghurt
zout
witte peper uit de molen
1 l bouillon
Schep de blokjes ham, de preiringen, het knoflook en de gehakte peterselie in een soepterrine. Roer in een kom de eierdooiers los met de yoghurt en wat zout en peper. Roer het dooiermengsel door het hammengsel in de terrine. Breng de bouillon aan de kook. Voeg de kokende bouillon voortdurend roerend aan het mengsel in de terrine toe tot een gebonden soep is ontstaan.
4 personen
land : Armenië
gerechtsoort : soep
bron : Het groot Europees kookboek / Martin van Huijstee
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten