CHIN MIN (RINSE SOEP)
Voor een dergelijke soep dient men één of meer groenten of vruchten te kiezen met een uitgesproken rinse smaak. Rabarber, groene tomaten en de jonge blaadjes van tamarinde komen hiervoor in aanmerking. Rabarber wordt in Birma erg veel gegeten; ze komt er ook nog in het wild voor.
2 theelepels sesamolie
1 ui, in de lengte in reepjes gesneden
2 teentjes knoflook, fijngestampt
¼ theelepel kurkumapoeder
2 a 3 groene tomaten, ontveld en in blokjes gesneden
1 kop spinazie of andere bladgroente
4 a 6 koppen kookvocht van rabarber of visbouillon
¼ theelepel pasta van gedroogde garnalen (ngapi)
zout
Verhit de olie en fruit er heel licht (niet langer dan 30 seconden) ui, knoflook en kurkumapoeder in aan. Voeg er vervolgens de stukjes groene tomaat, spinazie of andere bladgroente en de garnalenpasta bij. Schep alles eenmaal goed om en doe er dan het kookvocht van rabarber of de visbouillon bij. Temper de hittebron en laat de soep enkele minuten zachtjes koken tot de groente zacht geworden is. Voeg naar smaak wat zout toe. Geef er drooggekookte rijst bij.
4 personen
land : Myanmar
gerechtsoort : soep
bron : Aziatisch kookboek : Charmaine Solomon
zondag 7 december 2008
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten