zondag 7 december 2008

Rijstbouillon uit Cambodja (Cambodja)

RIJSTBOUILLON UIT CAMBODJA

Een pittige bouillon voor wie dol is op hartig!

1¼ l kruidenbouillon (tabletten)
6 sjalotten
1 ui
2 rode pepers
2 eetl. maïs- of zonnebloemolie
sap van 1 citroen
1 eetl. tamari
snufje vetsin
snufje gemberpoeder
1 theel. versgemalen zwarte peper
1 theel. korianderpoeder
1 kop bruine rijst

Maak de bouillon van tabletten en breng deze aan de kook in een pan met een inhoud van minstens 1½ liter.
Was de sjalotten en snijd ze fijn.
Hak de geschilde ui eveneens zeer fijn, evenals de pepers (zaad weghalen).
Fruit in hete olie in een koekenpan ui, sjalot en pepers met elkaar gedurende 3 minuten.
Schenk er een paar eetlepels bouillon bij, roer goed en breng dit alles over in een soeppan.
Voeg citroensap, tamari, vetsin, gemberpoeder, peper, koriander en de goed gewassen rijst toe.
Breng slechts tot e kook en laat eerst 10 minuten onafgedekt doorkoken op matig vuur.
Dek af en laat nog ca. 15 minuten pruttelen op laag vuur tot de rijst gaar is.

4 - 6 personen

land : Cambodja
gerechtsoort : soep

bron : De oosterse keuken van moeder aarde : Vegetarische recepten uit de Aziatische keuken / Kwee Siok Lan

Geen opmerkingen: