zondag 7 december 2008

Mee hoon goreng (Singapore)

MEE HOON GORENG (SINGAPORESE GEBAKKEN MIHOEN)

2 eetlepels olie
1 teen knoflook, fijngehakt
1 theelepel kerriepoeder
60 gram kleine, verse garnalen
60 gram Geroosterd varkensvlees, in kleine blokjes
1 ei, losgeklopt
250 gram mihoen of rijstvermicelli
60 gram taugé
60 gram wortelen, in luciferreepjes gesneden
1 eetlepel vissaus
1 eetlepel lichte sojasaus
1 theelepel suiker
snuf versgemalen zwarte peper


Verhit de olie in een wok of braadpan en fruit de knoflook goudbruin. Voeg één voor één de overige ingrediënten toe en roer goed na elke toevoeging.
Serveer de mihoen, zodra de peper is toegevoegd, op een schaal.

4 personen

land : Singapore
gerechtsoort : bijgerecht

bron : Zuidoost-Azië / Vatcharin Bhumichitr

Geen opmerkingen: