zondag 7 december 2008

Curry van rundvlees en broccoli (India)

CURRY VAN RUNDVLEES EN BROCCOLI

4 eetl Becel Vlees en Jus Voor Bakken en Braden Vloeibaar
500 g magere runderlappen in blokjes
1½ eetl milde Indiase currypasta
2 uien in dunne partjes
2 tenen knoflook in plakjes
2½ dl pittige vleesbouillon
2 eetl bloem
2 dl volle yoghurt
500 g broccoli in roosjes
versgemalen zwarte peper

Verwarm de Becel Vlees en Jus Voor Bakken en Braden Vloeibaar in een braadpan en bak het vlees in 5 min rondom bruin. Schep de currypasta met de ui en knoflook erdoor en bak alles nog 2 min. Voeg de bouillon toe. Roer de bloem door de yoghurt en roer ook de yoghurt door het vlees. Breng het geheel al roerende aan de kook en stoof het vlees met het deksel schuin op de pan in 2½ à 3 uur heel zachtjes gaar.
Kook de broccoliroosjes in een pan met ruim kokend water in 5 min beetgaar. Giet ze af en schep ze 5 min voor het einde van de stooftijd door de curry. Stoof ze nog 5 min mee.
Tip: Lekker met basmatirijst en komkommersalade. Bak ook 2 ontvelde tomaten in stukjes even met de ui mee.

4 personen

land : India
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Carla [Essie’s receptenhoek]

Geen opmerkingen: